Formule 1

Dr. Helmut Marko manoeuvreert Verstappen in de rol van underdog: "Ik ben bang dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juli 2021 07:26 • Print artikel

Dr. Helmut Marko verwacht niet dat Red Bull in Silverstone het F1-weekend gaat domineren, zoals ze dat de afgelopen twee races in Oostenrijk deed. Nadat Max Verstappen een hattrick pakte, zien velen de Nederlander in de Red Bull als favoriet voor de Grand Prix van Engeland. De Oostenrijker ziet dat echter niet zo.

Formule 1 Max Verstappen


“Als het een normale race is, dan zou het resultaat waarschijnlijk beslissend zijn”, reageert Marko tegenover Motorsport-Total. “Maar met de sprint kwalificatie voor de eerste keer en dat er slechts een uur training is, zou ik het geen normale Silverstone race noemen”, vervolgt de Red Bull-consultant. “Dat betekent niet dat we bang zijn voor Silverstone. We hebben niet op elke baan gewonnen met onze auto, maar we zijn overal competitief.”

Toch heeft Marko zijn eigen gedachten er over, waarom zijn team juist op de Red Bull Ring zo competitief was. “We waren ons er van bewust”, vertelt de Oostenrijker. “Het had onder andere te doen met de specifieke baan en ook de hoogte. Silverstone heeft een symbolische en psychologische betekenis, maar meer voor Mercedes dan voor ons. Ik ben bang dat de beslissing om het wereldkampioenschap moet wachten tot de laatste race. Mercedes is gewoon een sterk team en Hamilton is net als Max een exceptioneel talent, maar met meer routine.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS