Formule 1

Dr. Helmut Marko maakt van zijn hart geen moordkuil: "Compleet onnodig! Hij moet meer discipline tonen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2019 07:55 • Print artikel

De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing; Pierre Gasly crashte twee keer tijdens de wintertest in Barcelona en dat zit Dr. Helmut Marko dwars. De Oostenrijker maakt van zijn hart nooit een moordkuil en laat ook duidelijk blijken wat hij van die crashes vond. Door de crashes van de Fransman reist het F1-team van Red Bull met vragen af naar Melbourne.

Pierre Gasly RB15 Red Bull Racing

“We brachten updates naar de test, die we niet volledig konden ontwikkelen door de crash van Gasly”, zegt Marko tegen Motorsport-Magazin. De Fransman stapte dit jaar van Toro Rosso naar Red Bull over, nadat Daniel Ricciardo vertrok. Een stap die eerder kwam dan gepland. “Vooral de tweede crash was compleet onnodig”, vertelt de Oostenrijker. “Het gooide ons gehele testprogramma in de war. Hij moet zeker meer discipline tonen.”

Het gevolg is dat Red Bull met vragen naar Australië afreist voor de eerste race van het seizoen. “We konden deze onderdelen niet in het complete pakket testen, maar alleen de individuele onderdelen, dus zijn we niet zeker”, benadrukt de Red Bull-consultant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS