Formule 1

Dr. Helmut Marko legt probleem Sergio Perez bloot: "Versnellingsbak had het moeten houden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juni 2022 10:30 • Print artikel

Red Bull Racing wist zondag zege te vieren met Max Verstappen die zijn zoveelste Grand Prix van het seizoen won. De Nederlander hield in een spannend gevecht Carlos Sainz achter zich, maar niet alles verliep op rolletjes bij het Oostenrijkse team. Sergio Perez viel al vroeg in de wedstrijd uit, dit drukte de feestvreugde bij Red Bull vanzelfsprekend significant.

F1 Red Bull

Tijdens de kwalificatie ging het al helemaal mis voor de Mexicaan. Tijdens de natte kwalificatie op zaterdag reed Perez rechtdoor in de muur halverwege Q2. Hij moest hierdoor ergens in het middenveld starten, en dat is natuurlijk niet optimaal. Gelukkig voor Perez leek het er op dat de krachtbron en de versnellingsbak nog prima in orde waren, maar was dat ook wel echt zo?

Dr. Helmut Marko, de speciaal adviseur van de Oostenrijkse constructeur nam na afloop van de wedstrijd de tijd om bij het Oostenrijkse ORF haarfijn uit te leggen wat er precies mis ging bij de drievoudig Grand Prix-winnaar: "De versnellingsbak ging kapot. De versnellingsbak was aan het einde van zijn Latijn, maar hij had het nog moeten houden. We denken dus ook dat het een gevolg kan zijn van het ongeluk van zaterdag. Alhoewel de bak niets raakte. Het was jammer maar je kon zien dat het moeilijk is om in te halen. Dat zag je toen Leclerc in het verkeer zat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS