Formule 1

"Dr. Helmut Marko kennende weet ik hoe hij carrières van jonge coureurs geruïneerd heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2018 10:42 • Print artikel

De geruchten rond Brendon Hartley bij Red Bull draaien op volle toeren. De Nieuw-Zeelander weet nog niet te presteren in de auto en daarmee roepen sommige bronnen dat de dagen van de Kiwi bij Toro Rosso geteld zijn. Als mogelijke vervanger wordt Mercedes-protegé Pascal Wehrlein genoemd. Ook passeert de naam van Artem Markelov de revue, maar of hij met zijn uitspraken zich gewild maakt is de vraag.


“Dat is op het moment niet onze intentie”, zegt Dr. Helmut Marko tegen het Duitse Auto Motor und Sport. Toch zegt Toro Rosso-teambaas Franz Tost dat zijn ogen wel gericht zijn op de Honda-coureur Nirei Fukuzumi. Het F1-team uit Faenza rijdt met de motoren van de Japanse fabrikant, dus kan het geen onlogische stap zijn. Een andere optie die nog wel eens valt is de naam van Renault-ontwikkelingscoureur Artem Markelov. “Zou ik instemmen om in de plek van Hartley te stappen?” zegt de Rus tegen Sport FM. “Als Renault de toestemming geeft, is het mogelijk. Maar naar mijn eigen mening zie ik me niet in de Toro Rosso zitten. Dr. Marko kennende weet ik hoe hij carrières van jonge coureurs geruïneerd heeft. Dat heb ik niet nodig."

“Er zijn ook geruchten dat Christian Horner Red Bull kan verlaten en dat Red Bull ook de Formule 1 wil verlaten. Dus dat zijn slechts geruchten, maar ik weet niet wat de vooruitzichten zijn van het zitten bij Toro Rosso en Red Bull.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS