Formule 1

Dr. Helmut Marko bevestigt dat maatregelen zijn genomen om problemen Honda-motor op te lossen: "Vibratie bij hoge toeren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2019 11:31 • Print artikel

Red Bull en Honda lijken tegen een kleine tegenvaller aangelopen te zijn. Volgens geruchten zou er een hoog intensieve vibratie vanuit de ICE (de interne verbrandingsmotor) komen, als deze op hoge toeren draait. Het is een tegenvaller voor de nieuwe combinatie die in het Formule 1-veld de aansluiting met Mercedes en Ferrari wil vinden.

Helmut Marko Red Bull Racing problemen vibratie Honda F1-motor

Volgens het Duitse Autobild heeft Honda de relatie verbroken met haar simulatiepartner AVL. De motorenfabrikant gebruikte de expertise van het Oostenrijkse bedrijf om haar F1-motor te verbeteren. In het verleden maakte ook Ferrari gebruik van de diensten van AVL om haar krachtbron te verbeteren. De relatie werd beëindigd door een meningsverschil tussen beiden bedrijven.

Honda had voormalig Mercedes-man en motoren-specialist Mario Illien aangetrokken om het probleem met de vibratie op te lossen, maar ook Illien was niet in staat om de vibratie vanuit de ICE op te lossen, waardoor men minder vermogen ter beschikking heeft. Dr. Helmut Marko, consultant bij Red Bull, heeft het probleem bevestigd, maar zegt tegelijkertijd dat er andere stappen genomen worden om het probleem op te lossen.

“Voor dit probleem zijn de juiste maatregelen opgestart”, zei de Oostenrijker tegen Autobild en hij heeft dan ook het vertrouwen dat Honda zich ten opzichte van Renault gaat verbeteren. “Honda heeft Renault al ingehaald en gaat in 2019 zelfs beter zijn."

Ook over hun kopman maakt Marko zich geen zorgen. "Max heeft alles bij elkaar om het te halen. Hij verbetert zich de hele tijd, er lijkt geen limiet voor hem te zijn!”

Red Bull heeft veel vertrouwen dat Honda het probleem gaat oplossen. Toro Rosso en Red Bull gaan dit jaar dezelfde achterkant gebruiken, waardoor dubbelwerk wordt voorkomen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS