Formule 1

Door een rode Ferrari-bril? "Leclerc is veel beter, terwijl Verstappen doorgaat met domme fouten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2019 19:29 • Print artikel

Wie is de beste toekomstige coureur in de Formule 1? De keuze valt al snel tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Volgens voormalig F1-coureur Eddie Irvine is de keuze tussen het tweetal duidelijk. “Er is geen argument, Leclerc is veel beter”, was de mening van Irvine tijdens Il Festival dello Sport in Trento. “Hij heeft dit jaar vier poles en heeft niet eens de beste auto in de F1, sorry Ferrari. Terwijl Verstappen doorgaat met het maken van vele domme fouten, ondanks dat hij al jaren in de F1 is, veel meer dan Leclerc."

Max Verstappen F1 viert feest met Red Bull crew

"Charles lijkt me erg gefocust en iemand die geen fouten maakt. Hij had meer dan twee races kunnen winnen en hij heeft niet eens de beste auto. Dat zegt veel. En dan in Monza wat hij deed tegen Hamilton was gekkenwerk, misschien niet 100 procent legaal, maar ongelofelijk om te zien. Hij is slim, intelligent en erg goed. Voor mij veel beter dan Verstappen, er is geen discussie.”

Overigens kwam de uitspraak van de Ier voorafgaande aan de Grand Prix van Japan, waar Leclerc door een domme fout Verstappen uit de wedstrijd reed. Ach ja, Irvine reed jaren voor Ferrari... misschien kijkt hij teveel door een rode bril...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS