Formule 1

Deelname van McLaren en Fernando Alonso aan Indy 500 op de tocht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2019 09:03 • Print artikel

INDIANAPOLIS - Fernando Alonso is wellicht genoodzaakt de 2019 Indy 500 te verlaten als zijn McLaren Racing Chevy-team niet in staat is de snelheid te leveren die nodig is voor de kwalificatie. De kwalificatieronde van zaterdag bewees dat niet alles wat Alonso aanraakt in goud verandert, of zelfs in overwinningtrofeeën, want de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen werd voor de race van volgende week buiten de top dertig gestoten.

Fernando Alonso Indy 500 McLaren


Het gevolg is dat zijn team zondag tegen vijf andere teams moet strijden om één van de laatste drie felbegeerde plaatsen op de grid te verdienen. Met zes coureurs die in totaal voor de helft van het aantal plaatsen strijden, zullen drie teams en coureurs gedwongen worden om zondagavond hun koffers in te pakken en het opnieuw te proberen in 2020.

"We gingen vanochtend vrij goed toen de omstandigheden niet al te slecht waren, maar helaas kregen we achter een lekke band en toen hebben we besloten tot vanmiddag te wachten om weer op de baan te komen, toen de baanomstandigheden iets beter waren", aldus Alonso. "Aan het eind van de dag hadden we niet het tempo en de laatste tijd die we hadden gereden was niet genoeg om in de top dertig te komen, dus we moeten het opnieuw proberen en de vier ronden zo goed mogelijk uitvoeren, clean en zonder fouten. Het is een moeilijk moment voor het team, maar we moeten kalm en geconcentreerd blijven. Ik hoop dat we morgen genoeg kunnen vinden om de top drie van de zes te halen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS