Formule 1

De voorkeur van Fernando Alonso: "Het is wat meer onder controle bij de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 06:07 • Print artikel

Voor Fernando Alonso was de paddock van het FIA World Endurance Championship behoorlijk wennen. Waar de paddock in de Formule 1 vrij afgesloten is met speciale passen, kan in de WEC elke fan door het gebied heen lopen. Volgens de Spanjaard zou een open paddock zoals in de FIA WEC, de toegankelijkheid alleen nog maar meer beperken.

null


“Ik denk dat ik de voorkeur geef aan het F1-systeem”, zei de McLaren-coureur over de paddock in de F1, tegen het Engelse Autosport. “Het is wat meer onder controle met de paddock-pasjes. In het WEC, met de vrije toegang tot de paddock, was het wat te veel, veel meer stress. Maar in het WEC is het niet helemaal onder controle; als je een open entree tot de paddock hebt, ben je als coureur zelfs niet meer in staat om vrij rond te lopen.”

“We zouden ons nog meer verstoppen, onszelf meer afsluiten in onze motorhomes, omdat je geen normale dingen kunt doen. Dat is waarschijnlijk niet de richting die we op willen gaan. We openen de paddock en de fans, ze zien de coureurs en ze denken dat ze wat meer kunnen communiceren, maar dat is niet de richting die we op willen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS