Formule 1

De volgende stap voor Mick Schumacher: "Geweldige kerel, wij staan 100 procent achter hem"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 december 2016 16:48 • Print artikel

Prema Powerteam heeft Mick Schumacher bevestigd voor hun Europese F3 line-up in 2017. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher reed het afgelopen seizoen al voor Prema in de Italiaanse- en Duitse F4 kampioenschappen.

Prema Mich Schumacher


In het tweede jaar van de jonge Duitser in de single-seaters zette hij tien overwinningen, zes poles, 22 podiumplaatsen achter zijn naam. Prema heeft nu aangekondigd dat Schumacher bij het team blijft en overstapt naar de F3. Volgens de zeventienjarige is het een logische stap in zijn carrière: "F3 is een ideale stap voor mij om te maken, ik kan niet wachten om te starten in het nieuwe jaar", zei Schumacher. "Ik ben ook blij om bij Prema te blijven. Het is een professioneel team en ik kan er veel leren."

Teambaas Angelo Rosin verklaarde dat de Duitser al heeft laten zien dat hij bekwaam genoeg is in het halen van de top. "We zijn blij dat Schumacher bij ons blijft werken in 2017", aldus Rosin. "Hij is niet alleen een goede coureur maar ook een geweldige kerel die al heeft laten zien, dat hij heeft wat nodig is om een all-round professional te zijn. Debuteren in een uitdagende serie als de FIA F3 is niet makkelijk. Wij staan 100 procent achter Schumacher om hem te helpen indruk te maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS