Formule 1

De virtuele wereld van Max Verstappen

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 maart 2020 08:39 • Print artikel

Max Verstappen blijft scherp met online-racen in deze periode waar de wereldwijde pandemie van het COVID 19 virus het dagelijkse leven in de greep heeft. Verstappen rijdt deze periode meerdere E-sport races. Vandaag rijdt hij 'The Race All-Star Esports Battle'. Deze is voor de racefans ook live te volgen op Ziggo SportF1. Niet alleen Verstappen racet mee, maar we zien ook autocoureurs als Neel Jani, Nico Hulkenberg, Antonio Felix Da Costa, Juan Pablo Montoya, Nelson Piquet Jr. en Rudy van Buren in actie.

Max Verstappen
 
Max Verstappen doet het online simracen graag nu hij niet in een Formule 1-auto kan racen: “Je rijdt in andere auto’s, maar het kan in ieder geval geen kwaad”, legde Max Verstappen uit in het Formule 1 Café op Ziggo Sport. “Het houdt jezelf scherp en het is natuurlijk heel leuk om met zoveel andere coureurs dat samen te kunnen doen.”
 
Er rijden regelmatig ‘echte autocoureurs’ mee in het veld met simcoureurs. Maar deze rijders die een fysieke auto gewend zijn, stappen niet allemaal even gemakkelijk over naar de virtuele wereld. “Je moet veel rijden en kilometers maken. Je moet ook verstand hebben van waar je mee bezig bent qua set-up van de auto. Ik denk dat daar wel een verschil in zit. Sommige coureurs zijn daar wat minder mee bezig.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS