Formule 1

De slechte Williams F1-auto en de grote schoonmaak: "Eigenlijk een enorme schok, nog twee races doorbijten en dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2018 09:22 • Print artikel

Dit jaar Formule 1 zijn nog twee races te gaan en daarna wil Williams het seizoen waarschijnlijk heel snel vergeten. Behoorde het Formule 1-team een paar seizoenen nog tot een goede middenmoter, dit jaar is het team met slechts 7 punten de drager van de rode lantaarn.

Claire Williams portret

Waar Claire Williams voor de wintertest afgelopen februari nog optimistisch was, is dit gedurende het jaar omgeslagen naar een ‘enorme schok’. Inmiddels heeft haar team het vertrek van Rob Smedley aangekondigd, die na Dirk de Beer (hoofd aerodynamica) en Ed Wood (hoofd ontwerper) het bedrijf via de achterdeur verlaten en lijkt er een schoonmaak in Grove plaats te vinden.

“Het was eigenlijk een enorme schok”, zei assistent teambaas Williams tegen de officiële website van de Formule 1. “Mijn verwachting was echt dat we dit jaar op een betere plek zouden staan. Ik denk dat we dat allemaal dachten en waarschijnlijk ook veel fans over de wereld, die er van overtuigd waren dat we met een veel snellere racewagen zouden komen. Dat was de verwachting, dus toen we gingen testen, hoefden we niet eens tot Australië te wachten om te constateren dat dat niet het geval was.” Het is nu dus nog twee races doorbijten voor het team en dan kunnen de pijlen op 2019 gericht worden.

De enige vrouwelijke teambaas in de F1 kan alleen maar haar team prijzen, hoe men is blijven samenwerken gedurende het jaar. “Een van die dingen waar ik dit jaar heel trots op ben, is dat het team eigenlijk echt samen bleef”, aldus Williams. “We hadden kunnen imploderen, we hadden heel veel interne gevechten kunnen beginnen, we konden het halve personeelsbestand ontslagen hebben, maar dat is niet waar ik het op wilde laten uitlopen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS