Formule 1

De psychologisch spelletjes van Max Verstappen en hoe analyseert Max zijn concurrenten? "Je weet hoe je ze meer kunt ‘breken’ dan anderen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2019 04:12 • Print artikel

Om teamgenoot te zijn van Max Verstappen moet je van goede huize komen. We zagen al diverse teamgenoten breken. Zo ging het met Pierre Gasly bij Red Bull Racing snel bergafwaarts naast Verstappen. Nu terug bij Toro Rosso gaat het weer enigszins beter met de Fransman. Ook de andere rijders in de F1 kennen inmiddels de exceptionele kwaliteiten van Verstappen. Max vertelt open en eerlijk hoe hij zijn teamgenoten en concurrenten analyseert. “We hebben veel informatie en kijken naar daarbij onder andere naar GPS-gegevens. We vergelijken rondjes en ik kijk ook races terug. Het is dan bijvoorbeeld interessant om te zien wat er gezegd wordt over de boordradio."

Max Verstappen

"Daarnaast ken je bepaalde concurrenten beter en weet je hoe je ze meer kunt ‘breken’ dan anderen", zei Max in een interview op Verstappen.nl. "Er zit dus altijd een psychologisch spel achter, ook met teamgenoten. Het meest kijk ik naar mezelf en wat ik kan verbeteren. Je weet namelijk niet precies wat er zich bij andere teams afspeelt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS