Formule 1

De passie voor het racen is terug bij Jenson Button, maar de Formule 1 is een gepasseerd station

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2017 20:22 • Print artikel

Na een jaar afwezigheid, waarin Jenson Button slechts enkele race reed, keert de Brit volgend jaar terug in de autosport. De Brit komt niet terug in de Formule 1, maar gaat met Honda in het Japanse Super GT rijden. Daarvoor reed de wereldkampioen Formule 1 uit 2009 al eerder dit jaar de 1.000KM van Suzuka.

Jenson Button Japans GT Formule 1

Tijdens de Grand Prix van Japan onthulde de coureur dat hij een jaar te lang in de Formule 1 verbleef, waardoor hij de liefde voor de autosport verloor. Zijn passie kwam in de loop van dit jaar terug, maar dat betekende dus geen terugkeer naar de hoogste klasse van de autosport.

“Dit jaar uit de Formule 1 was het beste wat ik waarschijnlijk had kunnen doen, omdat mijn liefde voor het racen terug is”, vertelde Button tegen het Engelse Autosport. “F1, mijn tijd was gekomen, maar voor het racen zelf, is mijn liefde goed en zeker terug. Ik ben erg opgetogen. De race die ik in augustus deed was zo opwindend, er was zoveel om voor te vechten, zoveel inhalen en ik genoot er echt van.” Waarmee de coureur doelt op de race in Japan die hij reed.

"Richting het einde van het jaar vroeg Yamamoto-san mij of ik een volledig jaar racen wilde doen en ik zie dat ik dat graag doe. In de Super GT is er veel competitie tussen fabrikanten en veel getalenteerde coureurs, wat je nodig hebt in de sport. Dat is wanneer het gaaf wordt, dat is competitie.”

De Brit was ook in beeld voor een stoeltje bij het nieuwe team Penske Acura voor het IMSA SportsCar Championship. Het had zeker zijn interesse, maar was lastig te combineren met het Super GT-programma. “We spraken erover, maar ik dacht over de enduranceraces, omdat ik Daytona wilde doen”, vertelde de voormalig F1-coureur van onder andere Williams, Bentton en McLaren. “Maar het was lastig in te passen met de Super GT, omdat je dan gedurende het seizoen overal bent, vliegen tussen de USA en Japan en de testschema’s passen ook niet. Ik wil dingen goed doen, ik wilde niet het seizoen inkomen en opgejaagd zijn. Acht races is niet veel, maar het perfecte aantal om je terug in het racen te krijgen.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS