Formule 1

De ontwikkelingstak van Honda draait op volle toeren! Waarschijnlijk nog dit seizoen Spec 5 voor Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 16 september 2019 06:30 • Print artikel

Honda introduceerde eerder deze maand de nieuwe spec 4-motor voor de teams van Red Bull en Toro Rosso. Het leverde de vier coureurs, waaronder Max Verstappen, een gridstraf op. De ontwikkelingstak van de Japanse motorbouwer draait op volle toeren en waarschijnlijk komt er dit jaar ook nog een vijfde specificatie. Dat zou weer een straf op leveren. Toch zijn ze bij Red Bull, Toro Rosso en Honda zelf zeer te spreken over de onderlinge samenwerking en de prestatie van de motor.

Max Verstappen


Honda gaat zelfs nog een stapje verder en denkt Mercedes in te kunnen halen dit jaar. "Het is onze doelstelling om Mercedes dit jaar nog in te halen", zegt hoofd ontwikkeling Yasuaki Asagi tegen het Japanse AutoSportWeb. "De spec 4 is weer een stapje beter dan zijn voorganger, maar hier hebben we nog niet echt van kunnen profiteren. Spec 4 is zeker niet de laatste in de lijn van onze ontwikkeling."

Bij de tweede specificatie werd er veel aan de betrouwbaarheid gewerkt, maar inmiddels gaat het om puur vermogen. "Bij de spec 3 richtten we ons op de turbo en het rijden op grote hoogte. Bij deze spec 4 lag de focus op de interne verbrandingsmotor. Ik denk dat we in Suzuka een goede kans op de overwinning maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS