Formule 1

"De nieuwe Red Bull van Daniel Ricciardo zal dit weekend zeer geschikt zijn voor Monaco"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2018 13:56 • Print artikel

Volgens F1 kampioenschapsleider Lewis Hamilton zal Daniel Ricciardo komend weekend heel moeilijk te verslaan zijn als hij plaatsneemt in zijn nieuwe, snaarstrakke Red Bull-auto op zijn favoriete Formule 1-circuit in Monaco. Het team verbeterde de downforce van hun auto's tijdens de recente testdagen, negen dagen geleden in Spanje. En ook hun snelheids-boost op de bochtige delen van het circuit in Barcelona, maakte indruk op Hamilton.

Hamilton voor Bottas


"Als je kijkt naar Daniel Ricciardo (in Spanje), was hij veel sneller in de laatste sector", vertelde de Mercedes-coureur aan Formula1.com. "Ze zullen snel zijn in Monaco en heel moeilijk te verslaan", aldus de regerend wereldkampioen. De Australiër eindigde op een respectabele vijfde plaats in Barcelona en zijn teamgenoot Max Verstappen stond als derde op het podium.

Lewis' teamgenoot Valtteri Bottas onderschreef de voorspelling van zijn Britse teamgenoot: "Red Bull is heel snel geweest in de laatste sector in Barcelona, het zijn allemaal scherpe bochten. En daar gaat het in Monaco om!", zei Bottas.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS