Formule 1

De nieuwe combinatie Red Bull/Honda nog niet zo goed te peilen: "Honda ziet er sterk uit, Red Bull heeft altijd.."

Uitgegeven door Bart • 14 maart 2019 09:20 • Print artikel

Valtteri Bottas weet nog niet wat hij moet verwachten van de nieuwe combinatie Red Bull/Honda. Afgaande op de wintertests van Max Verstappen en Pierre Gasly in Barcelona denkt de Fin dat Mercedes in de achtervolging moet op Ferrari. "We weten nog niet hoe Red Bull ervoor staat", zegt Bottas in een interview met Racer. "We denken dat ze sterk zijn. Honda ziet er sterk uit en Red Bull heeft altijd een goede auto."

Valtteri Bottas


Ook tijdens het seizoen maakte het team van Max Verstappen indruk op Bottas. "De laatste twee jaar wist Red Bull de auto tijdens het seizoen snel te ontwikkelen. Maar wij hebben ook een sterk team en het zal een lang seizoen worden. Door de nieuwe regels zullen alle teams de auto tijdens het seizoen verder verbeteren."

Voor de buitenwacht geeft de eerste race van het seizoen een beter beeld dan de tests in Barcelona, maar Bottas weet ook dat de eerste race in Melbourne niet de beslissing zal brengen. "Het maakt niet zo veel uit wie dit weekend de snelste is. Zolang wij maar dicht genoeg in de buurt zitten. Het gaat erom wie zich tijdens het seizoen het snelst zal ontwikkelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS