Formule 1

De mooiste van Max Verstappen: "Het was een geweldig gevoel, alles viel die dag op zijn plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 november 2019 19:24 • Print artikel

Als Max Verstappen tijdens de sponsordag van Exact terugkijkt op zijn hoogtepunten van het seizoen F1 2019, hoeft hij niet lang na te denken. Verstappen won tot nu toe twee Grands Prix, die van Duitsland en Oostenrijk! Max vindt ze allebei speciaal, maar de Grand Prix van Oostenrijk was wel de mooiste zege van 2019! "Alles viel die dag op zijn plek", vindt Verstappen.

Max Verstappen juicht na de zege in de Grand Prix van Oostenrijk Red Bull Ring

De twee overwinningen waren allebei speciaal, omdat we ze allebei niet zagen aankomen. Tijdens de winst in Oostenrijk waren er weer veel Nederlandse fans aanwezig: de tribunes waren allemaal oranje gekleurd. Ik had die slechte start, waarna we ons opwerkten door het veld, op een baan waar het normaal gesproken niet zo makkelijk inhalen is. Het was een geweldig gevoel. Het was ook mijn tweede overwinning op de Red Bull Ring en de eerste zege met Honda. Alles viel die dag op zijn plek.

Oranje legioen Max Verstappen

De wedstrijd in Duitsland, waar ik ook won, verliep juist erg chaotisch. Er gingen veel dingen fout en je moest echt focussen. De omstandigheden waren ook niet prettig. Het regende waarna het weer opdroogde en je reed met slicks op een gedeeltelijk natte baan. Het was toen zaak om geen fouten te maken. Om zon race vervolgens te kunnen winnen, was erg bevredigend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS