Formule 1

De liefde voor Ferrari: "Ik keek als 4-jarige al naar Michael Schumacher"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2019 18:16 • Print artikel

Charles Leclerc is de derde Monegask die tijdens de Grand Prix van Monaco in actie komt. De 21-jarige Ferrari-coureur maakte vorig jaar zijn debuut als F1-coureur op het stratencircuit. Tijdens de persconferentie werd Leclerc gevraagd wat zijn eerste herinnering aan de race in Monaco is.

Charles Leclerc


"Mijn eerste herinnering aan een Grand Prix was toen ik vier was", vertelt Leclerc. "Dat beeld is altijd in mijn hoofd blijven hangen. Het was in een appartement van een vriend bij bocht 1. Ik speelde met speelgoedautootjes en keek tegelijkertijd de Formule 1. Op dat moment reed Michael Schumacher voor Ferrari en ik keek meer naar de rode auto's dan de anderen. Ik genoot ervan en droomde ooit in een Ferrari te rijden."

Vorig jaar bij zijn debuut in Monaco kwam er een vroegtijdig einde aan de race door een crash. "Een thuis Grand Prix is altijd speciaal. Dit weekend misschien nog wel meer dan vorig jaar, omdat ik nu in een Ferrari rij. Dan heb ik een goede kans op een erg goed resultaat. Het is een grote eer dat ik in een Ferrari door deze straten mag rijden. Het is bovendien raar, omdat dit ook de straten zijn waar ik de bus naar school pakte toen ik vijf of zes jaar oud was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS