Formule 1

De laan uitgestuurde Formule 1-coureur heeft geen wrok: "Ik heb nooit het gevoel gehad..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2019 08:46 • Print artikel

Sergey Sirotkin werd aan het einde van het vorige seizoen de laan uitgestuurd bij Williams, het team dat verder ging met George Russell en Robert Kubica. Wie denkt dat de Rus wrok heeft tegenover zijn voormalige team en geniet van de problemen die de F1-stal uit Grove nu heeft, komt echter bedrogen uit.

George Russell


“Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik niet blij was dat ik voor hen reed”, aldus Sirotkin tegenover Motorsport Week. “Je wilt altijd racen, je wilt altijd vechten. Zelfs als je de langzaamste auto op de grid bent, wil je nog steeds rijden. We moeten ons ook herinneren dat Williams veel snelheid mist ten opzichte van de topteams, maar als je de geschiedenis van de Formule 1 bekijkt, dan zijn het nog steeds hele, hele snelle auto’s."

“Dus zou ik er nog steeds van genieten. Iedereen vraagt me of ik blij ben dat ik niet rij, maar nee, dat ben ik niet. Ik wil op de grid staan en geef er de voorkeur aan om te rijden, veel meer dan er van buitenaf naar te kijken.” De Rus is dan wel testcoureur voor Renault, maar mag niet in actie komen tijdens de test in Barcelona, aangezien Sirotkin door zijn ervaring in de Formule 1 geen ‘young driver’ meer is. De teams moeten namelijk 50 procent van de testtijd aan deze jonge coureurs geven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS