Formule 1

De kop is eraf! Toyota pakt 1-2 tijdens vrije training in 24U van Le Mans, Giedo van der Garde P15 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2018 18:53 • Print artikel

De 24 Uur van Le Mans is begonnen met een vier uur durende vrije training. In de openingssessie zette Toyota direct de toon door een 1-2 te pakken en daarmee haar favorietenrol waar te maken. De training werd gekenmerkt door nodige uitstapjes van coureurs op de baan.Kamui Kobayashi, die vorig jaar de pole position reed, zette de beste tijd neer van 3.18,718. Met een late snellere ronde van Sebastien Buemi volgde de tweede Toyota. Toch konden de auto’s van Rebellion Racing en DragonSpeed, het team van Renger van der Zande, op een 0,7 seconde afstand van Buemi goed in het spoor blijven. Thomas Laurent zette de derde tijd neer in de sessie, terwijl Ben Hanley de vierde tijd noteerde. De SMP Racing auto’s volgden daarachter op plek 5 en 6, gevolgd door de tweede Rebellion Racing-auto. Voor Manor was het een lastige sessie, waarin het team diverse problemen tegenkwam. Zo stopte de auto met het nummer 5 al binnen vijf minuten in Tetre Rouge.

In de LMP2-klasse zette Jean-Eric Vergne de snelste tijd neer in de auto van G-Drive met een 3.26,529. Het was wederom Oreca die de dienst uitmaakte met de eerste vijf startplekken. Stéphane Richelmi, teamgenoot van Ho-Pin Tung, zette in de Oreca een 13e tijd neer. Giedo van der Garde bracht de Racing Team Nederland Dallara naar plek 15.

Porsche maakte de dienst uit in de GTE-Pro met de eerste positie. De snelste tijd kwam van Patrick Pilet met een tijd van 3.50,121. De eerste Ford GT en de Ferrari 488 GTE volgden op afstand achter de drie Porsche’s. Ondanks de aanpassing van de Balance of Performance konden de nieuwe Aston Martin Vantage en BMW M8 GTE het tempo van de gevestigde orde nog niet volgen. Nick Catsburg zette met 3.54,498 de laatste positie in de klasse.

In de GTE-Am klasse was het eveneens Porsche dat de dienst uitmaakte met een 1-2. Op plek 1 eindigde Giorgo Roda in de Porsche van Dempsey Proton-Racing, gevolgd door de Gulf Racing Porsche. Plek 3 was voor de Spirit of Race Ferrari. Jeroen Bleekemolen zette in de Keating Motorsports Ferrari de 8e positie neer.

Later vanavond is de de eerste kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans.

Uitslag vrije training 24U van Le Mans 2018

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS