Formule 1

De invloed van het Coronavirus op de F1-rijdersmarkt: "Silly Season komt later op gang door uitstel Formule 1-races"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2020 11:41 • Print artikel

Nu de eerste zeven races van het Formule 1-seizoen zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus, zullen teams en coureurs wachten met beslissingen over de toekomst. Dat stelt oud-coureur en F1-commentator Mika Salo tegen het Finse MTV. Teams zullen later met de onderhandelingen beginnen, zeker als het gaat om de jongere coureurs die zich nog moeten bewijzen in de Formule 2 en 3.

Mika Salo


"De contracten moeten vroeg of laat een keer getekend gaan worden, maar er is momenteel geen enkele data waarop je een beslissing zou kunnen nemen", aldus Salo. "Het Silly Season zal dus ook een aantal maanden later op gang gaan komen. Het zal zeker niet zo vroeg zijn als in 2019."

Salo ziet nog een ander punt dat in de weg kan staan. "Het zou zo maar zo kunnen zijn dat coureurs niet aan hun 40 superlicentie punten weten te komen."

De Formule 2 begint zoals het er nu uitziet net als de Formule 1 op 5 juni in Bakoe. De Formule 3-coureurs moeten nog wat langer geduld hebben, namelijk tot 4 juli als de F1-race in Oostenrijk op de kalender staat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS