Formule 1

De hiŽrarchie bij Ferrari tussen Vettel en Leclerc: "Dat gaat frictie opleveren bij Ferrari. Absoluut!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2019 04:06 • Print artikel

Spanningen door teamorders, problemen met de betrouwbaarheid en een auto die nog flink wat snelheid tekort komt. Na drie races loopt het nog bepaald niet lekker bij Scuderia Ferrari! Moet de Italiaanse Formule 1-renstal zich zorgen gaan maken? En hoe gaat het verder met de rolverdeling bij Ferrari? Is Vettel de nummer 1? Kees van de Grint en Allard Kalff bespreken het in Slipstream op de terugblik van de Grand Prix van China!

Scuderia Ferrari F1

"Ik denk dat de resultaten een beetje vertekenend zijn, ook voor Max Verstappen...", zei Van de Grint. "Maar ik denk niet dat Mercedes gelooft dat ze er zo voor zouden staan en andersom geloof ik niet dat Ferrari gedacht had, dat ze nog niet in de top drie zouden staan."

"Het is heel interessant, gedeeltelijk software-probleem. Maar Ferrari heeft ook te weinig neerwaartse druk. En daar gaat het om, je hebt twee rechte stukken en zestien bochten. Daar kwamen ze duidelijk tekort. Ik denk dat Mercedes ook wat geluk heeft gehad, maar de feiten tellen. Die punten hebben ze binnen en Hamilton zit op de troon."

"Het commentaar van Leclerc over de boordradio en achteraf... en dan zie je al, dat gaat frictie opleveren bij Ferrari. Absoluut! Hij spreekt zich uit, want hij was sneller, en dat was hij ook, maar aan de andere kant, zag je het ook nog aan punten dat ze Leclerc langer lieten rijden, dan ze eigenlijk gepland hadden. En omdat ze Vettel dichterbij Bottas wilde laten komen. Dus het was tactisch interessant, maar nogmaals ik zat er niet op te wachten."

"Als Vettel niet gaat winnen, komt er een stroming binnen Ferrari op gang en dat gaat gebeuren. Leclerc heeft dan de betere papieren, want hij heeft een lobby. En ik moet je zeggen Leclerc is een aardige, nette en intelligente jongen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS