Formule 1

De gifbeker moest helemaal leeg voor Aston Martin, wel uniek record voor Fernando Alonso

Uitgegeven door Pascal Wekema • 19 september 2023 06:04

Het was voor Mike Krack, teambaas van Aston Martin geen lekker weekend om aan de pitmuur te zitten. Het leek erop of de gifbeker helemaal leeg moest dit weekend. Lance Stroll kon niet deelnemen aan de Grand Prix op zondag vanwege een zware crash in de kwalificatie.

Mike Krack

Fernando Alonso beleefde een teleurstellende race. Tijdens de pitstop ging het mis met de Spanjaard. De krik werkte niet goed, waardoor hij heel veel tijd verloor. Alonso had nog wel een record voor de statistieken halverwege de race. Hij is de eerste Formule 1-coureur ooit die de grens van 100.000 kilometer gepasseerd is.

Aston Martin

"Het waren een paar hele zware dagen voor het team in Singapore. We hebben zondag maar met één auto gereden en we kijken ernaar uit om Lance weer bij ons te zien in Japan. De race van Fernando werd tijdens de Virtual Safety Car verpest toen de achterste krik tijdens de pitstop niet goed aansloeg. We moeten analyseren wat er precies is gebeurd. Zelfs zonder dit probleem zou het moeilijk zijn geweest om punten te scoren. We gaan verder en leren van deze moeilijke dagen. We hebben genoeg werk te doen. We moeten begrijpen waar we meer prestaties kunnen vinden. Er is nog een lange weg te gaan dit seizoen, nog zeven races met voldoende kansen en punten".

"Een laatste woord van erkenning voor het team hier in Singapore, vooral de monteurs, die de hele week lange uren onder uitdagende omstandigheden hebben gewerkt. Bedankt allemaal", zei Mike Krack na afloop van de Grand Prix van Singapore in een nabeschouwing van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS