Formule 1

"De Formule 1 is op Mugello per rondje 20 seconden sneller dan de MotoGP"

Uitgegeven door Bart • 27 juli 2020 07:03 • Print artikel

Het circuit van Mugello staat bekend als één van de snelste circuits ter wereld. Het Toscaanse circuit debuteert dit jaar dankzij het coronavirus op de F1-kalender en is de negende race van het kampioenschap. Het is bovendien de 1000e F1-race van Ferrari. Iedereen binnen de Scuderia kijkt uit naar de race op Mugello dat al jarenlang een race in de MotoGP organiseert.

Mugello


Momenteel staat het snelste rondje op Mugello in een F1-auto op naam van Rubens Barrichello met 1:18.704. De Braziliaan deed dat in een Ferrari F2004, maar onlangs bij een test kwamen Sebastian Vettel en Charles Leclerc al bij deze tijd in de buurt. "We reden met een volle tank en waren niet aan het pushen, dus ik ben benieuwd waar de poletijd op uitkomt. Het zal zeker een record worden", zegt teambaas Mattia Binotto in een reactie aan RaceFans.

"Onze twee coureurs waren erg blij met het circuit en genoten van hun dag in Mugello", zo kijkt Binotto terug op de testdag. "Het is een erg snel circuit met veel snelle bochten. Dat vraagt veel van de banden en van de coureurs. Mugello heeft een lang recht stuk, maar in aanloop naar het rechte stuk alleen maar snelle bochten."

"Het wordt interessant om te zien hoe de huidige F1-auto daar gaan rijden. We zijn gewend aan de MotoGP, maar ik denk dat de huidige F1-auto's per rondje zo'n 20 seconden sneller zijn. Dat wordt geweldig om te zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS