Formule 1

De Formule 1 gaat volgend F1-seizoen vieren als 'Het jaar van de 1.000e Grand Prix'

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 14:18 • Print artikel

Het vooruitzicht van niet optimaal Brits weer zorgde ervoor dat de F1-directeuren er van overtuigd werden om de plek van de Grand Prix op Silverstone te verplaatsen, om zodoende gastheer van de duizendste F1 GP in 2019 te zijn. Een wissel tussen de race in China en het circuit van Silverstone in Northamptonshire werd overwogen. Op Silverstone werd de allereerste Grand Prix in 1950 gehouden. Ondanks dat er de mogelijkheid was om een ‘mooi verhaal’ te creëren, zegt commercieel directeur van de F1, Sean Bratches, dat hij de impact van het klimaat in Engeland onderschatte.

Circuit Silverstone

“Silverstone was de plek waar ooit de eerste Grand Prix werd verreden en we hadden graag gezien dat de 'duizendste' terug naar 'de eerste' ging”, aldus Bratches tegen Reuters. “Ik denk dat het een mooi verhaal is en er een mooie harmonie zou zijn. Maar toen mij verteld werd, gezien het feit dat ik een relatief nieuwe Brit ben, dat het weer veranderlijk is in april, hebben ze mij er snel van afgepraat.” Het lijkt er dus op dat de duizendste Grand Prix in China gereden wordt, welke als derde race op de F1-kalender staat.

Bratches lijkt van deze race een groot evenement te willen maken als significante mijlpaal. “We hebben veel tijd besteed aan dit onderwerp en kijken naar verschillende omstandigheden zoals het weer-patroon”, vertelde de commercieel directeur van de Formule 1. “China is een fantastische plek om te racen. Het is een deel van onze toekomst en we zijn opgetogen om voor die bijzondere race daar naartoe te gaan. Dat gezegd hebbende... volgend jaar gaan we het vieren als 'Het jaar van de 1.000e Grand Prix'. Je gaat verschillende presentaties van deze ongelofelijke mijlpaal zien gedurende het jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS