Formule 1

"De financiële crisis in 2008 betekende dat drie van de vier teams de F1 moesten verlaten en dat kan opnieuw gebeuren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 maart 2020 09:29 • Print artikel

Het coronavirus heeft de start van het Formule 1-seizoen vertraagd. Op zijn vroegst gaan de coureurs in juni de baan op. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur maakt zich er echter niet al te veel zorgen om. Er zijn volgens hem mensen met grotere problemen dan de F1-teams.

F1 2020 Alfa Romeo


“We zijn op dit moment niet het centrum van de wereld”, aldus de Fransman tegen Canal+. “Natuurlijk is de Formule 1 niet bruikbaar voor de gemeenschap, maar vooral voor vermaak en het verbeteren van technologie. Op dit moment zijn er andere zorgen, die veel groter dan de sport zijn.”

Vasseur wil zich dan ook niet al te veel zorgen maken over de vertraagde start van het seizoen en de mogelijke consequenties. “Al de ellende wat het virus al veroorzaakt heeft, dat is op het moment intens”, vertelt de Sauber-teambaas. “Als een sport moeten we nederig zijn en de problemen in perspectief te zien. We moeten nu niet met onze auto’s willen rondrijden. Wanneer zij klaar zijn, gaan wij racen.”

Ondanks de nuchtere blik wil de Fransman niet weglopen voor de crisis die in de wereld heerst, maar ook in de sport. “Dit is de grootste crisis die ik in de Formule 1 ooit ervaren heb”, aldus Vasseur. “Het is al bijna een half seizoen uitgesteld en financieel gaat dat de teams enorm raken. Wat dat betreft, is het tijd om actie te ondernemen. De financiële crisis in 2008 betekende dat drie van de vier teams de F1 moesten verlaten en dat kan opnieuw gebeuren. We krijgen geen TV-gelden en zonder oplossing krijgen we gewoon veel problemen. We zitten in hetzelfde schuitje, dus moeten we samen met een oplossing komen”, aldus Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS