Formule 1

De Ferdinand Cup maakt een uitstapje naar Francorchamps in het voorprogramma van de European Le Mans Series!

Uitgegeven door Johan Vis • 13 augustus 2019 09:05 • Print artikel

Porsche hernieuwde met de zege in de Total 24 Hours of Spa. Terwijl op het mooiste circuit van de wereld de GT2 RS Clubsport duelleerden met de nieuwe 935, zijn ook de kampioenschappen van de Porsche Carrera Cup en de Porsche Endurance Trophy in volle gang en sneuvelen er bij de vleet ronderecords aan het stuur van de bolides uit Stuttgart! Momenteel is het ook aan het stuur van de Classics en de Youngtimers dat de geschiedenis van het merk uit Zuffenhausen verder wordt geschreven. De Ferdinand Cup is hier een mooi voorbeeld van.

Ferdinand Cup maakt een uitstapje naar Francorchamps in het voorprogramma van de European Le Mans Series
De Ferdinand Cup is een Frans kampioenschap dat wedstrijden van de Porsche Classic op de circuits brengt. Het is voorbehouden aan Gentlemen-Drivers en bewezen debutanten en amateurs. Aan hen wordt de mogelijkheid gegeven om met een Porsche te racen, in zeer mooie wedstrijden op de mooiste circuits.

De inschrijvingen voor elke meeting zijn aan zeer beperkte tarieven, maar dat neemt niet weg dat elke manche van de Ferdinand Cup vrije trainingen, kwalificatiesessies en twee races van 40 tot 50 minuten biedt.

Legendarische circuits
De Ferdinand Cup speelt zich af op mythische circuits: Magny-Cours, Circuit Paul Ricard, Pau, Dijon-Prenois, Le Mans-Bugatti.

En voor de allereerste keer gaat deze competitie Frankrijk verlaten om zich te begeven naar Spa-Francorchamps! Dit evenement zal plaatsvinden op 20, 21 en 22 september 2019 in het voorprogramma van de European Le Mans Series, een wedstrijd met een internationale uitstraling.

Een eenvoudig technisch reglement
Ieder model van Porsche, gebouwd voor 1995, moet eenvoudigweg de elementen aan boord hebben die de veiligheid garanderen, gehomologeerd voor het lopende jaar, en die vereist zijn op circuit. Kortweg: 1 Porsche + 1 (of 2) rijder(s) + een veiligheidskooi + kuipzetels + veiligheidsharnas + brandblusser + circuit onderbreker De banden zijn van het type ‘Track Days’ om de beste verhouding prijs/kwaliteit te garanderen en om in alle veiligheid te kunnen rijden op natte of vochtige baan (geen slicks dus!).

Mooie wagens, toegankelijk en binnen een beperkt budget, mythische circuits, een eenvoudig reglement, sessies met veel rijtijd en een ontspannen sfeer! Dat is het waarschijnlijke succesvolle recept dat naar onze streken wordt geëxporteerd.

Het is een mooie gelegenheid voor de Belgische Porschisten om zich te meten met hun Franse buren, en dan nog in een thuiswedstrijd. De Raidillon zal beslissen wie van deze rijders de dapperste der Galliërs zijn.

Een Belgische promotor voor de wedstrijd op Spa-Francorchamps
Om deze verplaatsing van de Ferdinand Cup 2019 naar de Belgische Ardennen vlekkeloos te laten verlopen werd Philippe Thissen aangesteld als Belgische promotor van het evenement. “In eerste instantie waren we in contact met de organisator om aan een van de races deel te nemen. Maar het DNA van de Ferdinand Cup sprak me zodanig aan dat ik al snel voorstelde om hun promotor te worden voor België”, verduidelijkt Philippe Thissen. “Mijn eerste contacten met de Belgische Gentlemen Drivers sterken mij in mijn keuze. Velen van hen worden aangetrokken tot deze formule en tot de mogelijkheid om competitie te rijden aan een ritme en met een budget die beiden zeer…gentlemen like zijn!”

Eindronde in Florida!
Vermelden we nog dat de finale van de Ferdinand Cup 2019 geprogrammeerd staat voor 30 november en 1 december, in de Verenigde Staten en ter gelegenheid van de 500 Mijl van Miami, een wedstrijd over 4 uren. Die wordt gehouden op het circuit van Homestead in Miami, waar twee weken later de finale zal gehouden worden van de NASCAR!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS