Formule 1

De F1-teams zijn 'niet negatief' over de Pirelli banden voor 2020: "Ze hebben het gewoon te druk"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2020 11:12 • Print artikel

Pirelli F1-baas Mario Isola staat erop dat er gecommuniceerd wordt dat de Formule 1-teams 'niet negatief' waren over de afgewezen banden van Pirelli, die zijn ontworpen voor het seizoen 2020. Rapporten gaven aan dat de teams ervoor gestemd hebben om de 2019-banden voor dit jaar te behouden, na een reeks van negatieve opmerkingen eind vorig jaar toen de coureurs het ontwerp voor 2020 testten.

Pirelli Formule 1 RX foto Peter Vader

Helemaal niet negatief
Mario Isola wordt in deze voor hem netelige zaak geciteerd door de Italiaanse krant Corriere della Sera: “Na de tests had ik veel gesprekken met de teams om hun reacties op de nieuwe banden beter te begrijpen. Ze waren helemaal niet negatief. Ik kreeg eenvoudigweg te horen dat de teams in een vergevorderd stadium waren met het ontwerpen van hun 2020-auto's, de meesten waren al voor 95 procent klaar. Er was bij hen dus geen behoefte om het ontwerp opnieuw te wijzigen vanwege de nieuwe 2020-Pirelli banden."

Ook werken aan de 2021-auto
“Ze moeten ook werken aan de auto voor 2021. Dat betekent een extra last voor de teams. Om deze reden wilden ze de banden van 2019 het liefst behouden", voegde de Italiaan eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS