Formule 1

De drie belangrijkste redenen waarom Heineken naast de Formule 1, ook in de Formule E stapt

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2018 15:01 • Print artikel

Formule 1-sponsor Heineken heeft een contract afgesloten met de Formule E. Met dit contract is de Nederlandse brouwer de officiële bier- en ciderpartner geworden van het elektrische kampioenschap. Vanaf het vijfde seizoen komt de sponsoring van het bedrijf voor het eerst in Santiago langs de baan te hangen, daarna volgen Mexico Stad, Rome en New York.“Het belangrijkste wat ons aantrok in de Formule E? Ten eerste is dat de Formule E in de stad gehouden wordt en Heineken is overal over de wereld een stadsmerk”, zegt algemeen directeur van Heineken, Gianluca di Tondo tegen het Engelse Autosport. “Dat is een fantastische manier voor ons om nieuwe klanten te bereiken en een platform te activeren waar we elke dag aanwezig zijn als merk, dus de grote steden."

"En het volgende is dat de Formule E intrigerend is voor wat we het nieuwe publiek voor ons, noemen, de Millennials en de Gen Z, publiek dat alweer na de Millenials komen."

"De derde grote redens is dat de Formule E ons een speelplaats biedt om met digitale activa te spelen. Een nieuwe manier van communiceren, een nieuwe manier om de klanten te bereiken.”

In de Formule 1 is Heineken duidelijk aanwezig als partner. Het Nederlandse bedrijf is hoofdsponsor van een aantal Grands Prix. Wat betreft de Formule E weet de brouwer nog niet hoe men de marketing gaat inzetten. Di Tondo vertelt dat hij nog niet gaat onthullen hoe de reclame gaat zijn, omdat men pas begonnen is met de Formule E. Naar verwachting gaat de ‘When You Drive Never Drink’-campagne ingezet worden. Wat betreft de Formule 1 zegt de directeur, zien zij deze alliantie met de Formule E niet als een bedreiging. “We hebben ze geïnformeerd, natuurlijk maar de Formule 1 ziet de Formule E niet als concurrent”, zegt Di Tondo. “Dus ik denk dat ze dezelfde gedachten hebben. Het is goed voor de sport in zijn algemeenheid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS