Formule 1

De concurrentie moet vrezen voor Max Verstappen: "Hij is meer gepolijst door zijn ervaring"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2019 20:00 • Print artikel

Max Verstappen is de coureur waarvoor F1-wereldkampioen Lewis Hamilton en runner-up Sebastian Vettel dit aankomende seizoen het meest bang zullen zijn. Dat denkt althans zijn Red Bull-teambaas Christian Horner.

Max Verstappen podium


“Als je kijkt naar de prestaties van Max in de tweede helft van het jaar, was hij na Lewis degene die de meeste punten scoorde”, zei Horner. "Ik denk niet dat hij ergens tekort komt ten opzichte van hen. Als wij hem de auto kunnen geven om het werk te doen, denk ik dat hij waarschijnlijk de coureur is waar ze het meest bang voor zijn.”

Verstappen was jongste coureur ooit toen hij debuteerde met Toro Rosso in de Formule 1 en met 18 de jongste winnaar van een Grand Prix. Volgens Horner gaat de tijd op een gegeven moment de tol vragen van Hamilton en Vettel en daarmee is de Limburger de opvolger. “Ik denk dat zijn volwassenheid is toegenomen”, zei de Brit. “We zagen dat in het verloop van vorig jaar. Hij is meer gepolijst door zijn ervaring. Hij is wereldser, meer ervaren. Hij kan beter omgaan met de druk die op hem gezet wordt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS