Formule 1

De concurrentie bijt zich stuk op Verstappen: "Red Bull doet het perfect, zo zouden wij ook moeten zijn"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2022 10:05 • Print artikel

Carlos Sainz is jaloers op het seizoen van concurrent Red Bull. Zijn team Ferrari heeft een sterke auto neergezet, maar laat het regelmatig afweten door een falende strategie, problemen met de betrouwbaarheid of mislukte pitstops. De Spanjaard hoopt dat Ferrari leert van de fouten en volgend jaar tot het einde van het seizoen kan meestrijden voor het kampioenschap.

Carlos Sainz


Door de fouten van Ferrari en het geweldige seizoen van Red Bull en Max Verstappen heeft de Scuderia een achterstand van 139 punten in de stand bij de constructeurs. Ferrari moet nog vrezen voor een opmars van Mercedes om de tweede plaats vast te houden. Sainz hoopt in een reactie aan El Mundo Deportivo op een steady einde van het seizoen. "Zeker na wat er dit jaar allemaal gebeurd is, kunnen we een rustig einde van het jaar goed gebruiken. Op die manier kunnen we in een goed ritme komen richting volgend jaar."

Ondanks de vele fouten ziet Sainz een goede basis bij Ferrari. "We hebben een goede auto en het team maakt echt progressie. Een paar dingen zullen we moeten verbeteren, onder meer de betrouwbaarheid en de consistentie, maar we moeten niet vergeten dat we tegen een Red Bull strijden dat het perfect voor elkaar heeft. Daar moeten we van leren en zo zouden wij het ook moeten aanpakken."

Na een dramatisch 2020 heeft Ferrari forse stappen gezet. In 2021 was er een opmars en die is dit jaar doorgezet. "Als we alles een beetje beter hadden gedaan, hadden we voor de titel kunnen strijden. In het begin van het seizoen hadden we meer geluk moeten hebben. Komend jaar krijgen we weer een nieuwe kans. Waarom zou het dan niet kunnen lukken? Na de grote stap van vorig jaar hebben we ook dit jaar weer grote stappen gemaakt. De wereldtitel moet volgend jaar het doel zijn."

Sainz is lovend over Max Verstappen. "Verstappen heeft een geweldig jaar, maar ook Red Bull laat helemaal niets liggen. Niet op het gebied van de strategie en niet in maken van belangrijke beslissingen. Ze nemen gridstraffen in weekenden waarin ze de sterkste auto hebben. Ze hebben een heel compleet seizoen en dat maakt hen erg moeilijk om te verslaan. Ze zijn zeker niet onverslaanbaar of onbereikbaar. Iedere race biedt een nieuwe kans en we gaan vol voor de overwinning."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS