Formule 1

De beste stuurlui staan aan wal: "Ik begrijp ook niet waarom Max Verstappen gas blijft geven met een kapotte auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 september 2019 05:41

Max Verstappen kende tijdens de Grand Prix van België in Spa-Francorchamps zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. Na de start had de Nederlandse Formule 1-coureur een aanvaring met Kimi Raikkonen (VIDEO Kimi not amused) in La Source, waardoor de Red Bull RB15 te beschadigd raakte en de Red Bull-coureur een bocht later in de bandenstapels knalde. Nico Rosberg haalt dan ook uit naar Verstappen. De beste stuurlui staan aan wal...

Max Verstappen F1 Spa Francorchamps


“Het lijkt er op dat hij opnieuw zijn oud ‘ik’ vond”, reageerde Rosberg in zijn Grand Prix-analyse. “Te agressief. Ik begrijp ook niet waarom hij gas blijft geven met een kapotte auto. Natuurlijk, je gaat de muur in. Hij heeft enorme ballen, maar ik denk dat het niet logisch was om dat te doen.”

Overigens was de Limburger niet de enige waarop de oud-wereldkampioen kritiek heeft. Ook Valtteri Bottas krijgt de nodige kritiek. “Het is weer hetzelfde verhaal met Valtteri”, aldus de Rosberg. “De snelste in de kwalificatie en lopen stoeien op zondag. Aan de andere kant, hij doet wat hij moet doen en komt door met Lewis. Zonder voor het kampioenschap misschien, maar dat is goed.”

Lando Norris kan overigens wel een compliment krijgen van Rosberg. “Weer een epische racen van zijn kant”, zegt de voormalig F1-coureur. “Het is waar dat zijn talent opstaat. Maar je moet zien hoe ongelofelijk dat het eindigt in de laatste ronde. De beste race van je carrière, rijden op P5 en dan geeft het ding de geest. Dat is hoe het werkt in het racen. De racegoden steken geregeld een spaak tussen de wielen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS