Formule 1

De adelaars azen op het stoeltje naast Max Verstappen: "Op dit moment is nog niks besloten, denk ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2018 08:09 • Print artikel

Pierre Gasly richt zijn pijlen op een stoeltje bij Red Bull. Toch wil de coureur niet direct het stoeltje bij het team voor zich opeisen, nu Daniel Ricciardo aan het einde van het jaar het Formule 1-team verlaat, ondanks dat de Fransman als één van de favorieten genoemd wordt.

Piere Gasly

"Mijn intentie is om op de middellange termijn de sprong naar Red Bull te maken, omdat mijn doel is om te vechten voor het wereldkampioenschap", zei Gasly tegen Marca. "Maar op het moment is het een fantastische kans om bij Toro Rosso met Honda te rijden. Ik ben blij met waar ik sta, het enige waar ik aan denk is om me te blijven verbeteren en dat mijn grote kans dan komt op een dag."

"Het is pas mijn eerste seizoen in de F1 en ik ben 22 jaar oud. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk vechten voor het kampioenschap, maar ik ben ook blij om door te gaan bij Toro Rosso als ze me nodig hebben. Om door te gaan met ervaring op te bouwen en te groeien als coureur. Ik wil het graag, maar ik denk er niet te veel aan op het moment."

"Ik ben blij met het seizoen tot nu toe bij Toro Rosso, ik ben blij om hier te zijn. Op dit moment is nog niks besloten, denk ik. Het is hetzelfde voor Carlos. We wachten beiden om te zien wat er gaat gebeuren." Een stap naar Red Bull is echter geen garantie dat je in een gespreid bedje terecht komt. Zo merkte Daniil Kvyat al eerder. Daar maakt de jonge Fransman zich echter niet druk om.

"Als ik snel ben, heb ik een kans", zei de Toro Rosso-coureur. "Ik moet me focussen, er zeker van zijn dat ik snel ben en dan komt de rest. He hangt er vanaf hoe je tegen de dingen aankijkt. Kijk naar Red Bull en alle coureurs die het eerste team niet haalden, of kijk naar Verstappen, Vettel, Ricciardo en de anderen die wel succesvol waren."

Pierre Gasly Team Toro Rosso Honda

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS