Formule 1

De aasgieren op het F1-stoeltje van Bottas bij Mercedes: "Honderd procent heb ik gehoord..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 10:02 • Print artikel

Esteban Ocon rijdt volgend jaar voor Mercedes in de Formule 1. Volgens voormalig Lotus CEO Matthew Carter gaat de Fransman Valtteri Bottas bij het team vervangen. Aan het einde van vorig seizoen moest Ocon noodgedwongen door de komst van Lawrence en Lance Stroll, bij Force India vertrekken en fungeert nu als testcoureur van Mercedes.

null

Bottas kreeg aan het begin van dit seizoen een eenjarig contract, waardoor er gespeculeerd blijft worden over zijn toekomst bij de Zilverenpijlen. Naast Ocon, aast ook George Russell op het stoeltje van de Fin. Carter die vertrok bij Lotus, toen het team omgevormd werd naar Renault, is er van overtuigd dat de Fransman in de hotseat zit als tweede coureur naast Lewis Hamilton voor 2020.

“Het was honderd procent bedoeld dat Esteban naar Renault zou gaan”, zegt de voormalig CEO van Lotus in de Missed Apex-podcast. “Het zat voor honderd procent niet in hun strategie, dat hij niet zou gaan racen in de Formule 1. Voor een honderd procent heb ik gehoord dat hij volgend jaar gaat racen. Ik heb het gehoord van bronnen dat hij volgend jaar voor Mercedes gaat rijden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS