Formule 1

David Coulthard: "Op dit moment kun je Lewis Hamilton en George Russell niet met elkaar vergelijken"

Uitgegeven door Bart • 26 juni 2022 08:02 • Print artikel

Als je momenteel naar de WK-stand in de Formule 1 kijkt, zie je een opmerkelijk verschil tussen Lewis Hamilton en George Russell. De 24-jarige Russell, nieuwkomer bij Mercedes, staat na negen races 34 punten voor op de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens oud-coureur David Coulthard is dat verschil nog niet in een echte conclusie te duiden.

Lewis Hamilton


"Ik denk dat George een toekomstig wereldkampioen is", aldus Coulthard in een reactie aan RacingNews365. "Het is een fantastische coureur en hij heeft zijn plaats bij het team echt verdiend. Maar je kunt hem nog niet echt vergelijken met Lewis, totdat ze een weer een winnende auto hebben. Op dit moment rijdt George in de beste auto waar hij ooit in gereden heeft, terwijl dat voor Lewis zeker niet geldt."

"Het zijn twee verschillende mindsets en ze zitten in twee verschillende fases van hun carričre", vervolgt Coulthard. "Je kunt niet stellen dat George beter presteert dan Lewis. We moeten het afwachten totdat ze zich weer als nummer één en twee kwalificeren. Dan kun je echt zien hoe de verschillen liggen. De exceptionele coureurs als Lewis en Max en in het verleden bij Schumacher en Hakkinen komen echt naar voren als de auto echt snel is. Hoe sneller de auto, hoe moeilijker hij te rijden is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS