Formule 1

David Coulthard hard over Fernando Alonso: "Topteams hebben hem niet nodig"

Uitgegeven door Bart • 15 februari 2020 20:29 • Print artikel

Fernando Alonso droomt van een terugkeer in de Formule 1 in 2021, maar het is de vraag of de Spanjaard die droom kan verwezenlijken. De tweevoudig wereldkampioen heeft al aangegeven dat hij alleen voor een topteam wil rijden en volgens David Coulthard zal de Spanjaard daar geen stoeltje weten te vinden. "Ik weet dat hij een comeback wil maken, maar ik denk niet dat hij een keuze heeft", aldus de Schot tegen het Spaanse AS.

Fernando Alonso Le Mans RX foto Peter Vader

"Ik denk niet dat Mercedes hem nodig heeft of wil hebben, ik denk niet dat Ferrari hem nodig heeft of wil hebben en ik denk niet dat Red Bull hem nodig heeft of wil hebben", aldus het omslachtige antwoord van Coulthard. "Waar moet hij dan naartoe? Terug naar McLaren?"

Alonso nam dit jaar deel aan de Dakar Rally en wilde zich gereed maken voor de Indy500, maar Honda stak een stokje voor zijn deelname bij Andretti Autosport. "Ik vind Alonso één van de meest getalenteerde coureurs ooit in de Formule 1", zegt Coulthard in de Spaanse krant. "Net zo getalenteerd als Hamilton, Schumacher of Senna. Hij is overal snel geweest. Maar iedereen heeft zijn moment dat het over is en misschien is dat moment nu wel gekomen voor Alonso."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS