Formule 1

David Coulthard: "Charles heeft het makkelijker! Sebastian heeft een ander doel, dat is om Ferrari..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 mei 2019 08:06 • Print artikel

Charles Leclerc maakte na één seizoen gereden te hebben bij Sauber in de Formule 1, al snel de overstap naar het grote Ferrari en nam plaats naast Sebastian Vettel. Het leidde direct tot een stevig duel tussen de beide coureurs, die niet voor elkaar onder willen doen. Toch denkt oud-coureur David Coulthard dat druk bij beiden totaal verschillend is.

Scuderia Ferrari Charles Leclerc F1

“Teambaas Mattia Binotto zit in een lastige positie”, legt Coulthard uit aan Auto Bild. “Als eerste moet hij de schade zo beperkt mogelijk houden, omdat Mercedes dominant is.” Daarnaast ziet de Schot een soortgelijke situatie bij de Scuderia ontstaan als in de periode Rosberg-Hamilton bij Mercedes. “Het is nu hetzelfde bij Ferrari”, vervolgt de voormalig F1-coureur zijn verhaal. “En toch is het anders voor Binotto. Op dat moment was Mercedes superieur en het was duidelijk dat een van hen ging winnen. Bij Ferrari gaat het er om wie intern vooraan ligt.” Toch denkt Coulthard dat het leven van Leclerc wel makkelijker is dan dat van Vettel. Dit heeft vooral met verschillende verwachtingen te maken. “Sebastian heeft een ander doel, dat is om de Ferrari een winnende auto te maken”, zegt de Schot. “Dus hebben we hier te maken met twee verschillende soorten aan druk. Seb moet winnen, al het andere is niet goed genoeg. Charles heeft het makkelijker. Hij moet gewoon sneller dan Sebastian zijn en bewijzen dat hij een viervoudig wereldkampioen kan verslaan en dan heeft hij een fantastische toekomst.”

Toch ziet de oud-coureur van Williams en McLaren niet alleen maar narigheid bij Ferrari. “Natuurlijk, ze hebben erg goede mensen, ze hebben budget daarvoor”, aldus Coulthard. “Maar het probleem is dat Mercedes zo’n fantastisch werk doet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS