Formule 1

David Coulhard haalt op de BBC uit naar Williams en McLaren: ‘Succes komt niet met de naam’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 4 november 2018 14:39 • Print artikel

Voormalig F1-coureur David Coulthard heeft zijn voormalige werknemers Williams en McLaren bekritiseerd. De Schot liet weten dat beide teams structureel veranderingen nodig hebben om de weg naar de top terug te vinden.

David Coulthard

De situatie van McLaren is zeker niet zo slecht als die van Williams, maar voor een team als McLaren is het nog niet genoeg. Voor Coulthard is het dan ook moeilijk om Williams, waar hij in 1994 een seizoen voor reed, en McLaren het moeilijk te zien hebben en denkt dat er dan ook dingen moeten veranderen in de organisatie: “Als je dezelfde ingrediënten gebruikt, dan krijg je dezelfde cake”, vertelde de Schot tegen BBC Sport.

“Het is verwarrend en teleurstellend tegelijk om de teams in deze moeilijkheden te zien. Er zal iets in de organisatie moeten veranderen. Soms heb je nieuwe mensen nodig die het team weer net dat stapje verder zetten. De teams zijn niet innovatief geweest en soms is een frisse start dan nodig. Ik vroeg een keer aan Patrick Head wat belangrijker is: Geld of een goed stel hersens. Hij zei hersens. Ze moeten dus die hernieuwde energie halen uit die hersenkracht, zodat ze weer terug naar de top kunnen keren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS