Formule 1

Daniil Kvyat vindt Suzuka een circuit voor de dappere! "Benchmark voor hoe snel je kunt gaan"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 9 oktober 2019 14:03

Daniil Kvyat beleeft een goed seizoen bij Scuderia Toro Rosso. De Rus pakte al de nodige punten, stond zelfs al een keer op het podium en kijkt uit naar de komende race in Suzuka. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de andere Red Bull's aangezien het toch een beetje een thuisrace is voor de met Honda krachtbron aangedreven teams van de energiedrankjesgigant.



"Ik heb er van genoten in Rusland te zijn want het is altijd speciaal om voor je fans thuis te racen ook al bleek het een lastig weekend op de baan te zijn", blikt de Rus Kvyat terug op zijn thuisrace in Sotsji. "Ik mag blij zijn met hoe de zaken verliepen tijdens de race. Om als twaalfde te finishen na van achteruit gestart te zijn toonde aan dat we ons goed hersteld hebben en dat we competitief zijn. Ik neem deze positieve aspecten dus mee naar de volgende ronde in Japan."

"Ik denk dat Suzuka een opmerkelijk baan is. Het is een hoge snelheid circuit met enkele legendarische bochten. Het is een baan voor de dappere en bochten als de Esses en de 130R zijn nog steeds een grote uitdaging, vooral als het nat is. Daarom houden coureurs van deze baan. Het zet de benchmark voor hoe snel je kunt gaan in de hoge snelheidsbochten. Het is erg cool en het maakt ons trots deze bochten goed te nemen. Maar ook vanuit het oogpunt van het racen is het erg vermakelijk omdat er enkele geweldige inhaalmogelijkheden zijn. Hierdoor zijn er de afgelopen jaren geweldige races geweest. De atmosfeer op het circuit is geweldig en de Japanse fans maken het echt uniek. Voor ons bij Toro Rosso is het natuurlijk ook een speciale race omdat we worden aangedreven voor Honda. Het zal dus toch een beetje een thuisrace zijn voor de gehele Red Bull familie. Het zal het een opwindend weekend maken met alle steun van de lokale fans. Ik hoop dat we ze een goede show kunnen geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS