Formule 1

Daniil Kvyat over Alexander Albonís Red Bull-debuut: "Waarom was het een goed begin?"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 16:10 • Print artikel

Christian Horner en de Red Bull-bazen zijn misschien onder de indruk van Alexander Albon's Spa-debuut, maar Daniil Kvyat zegt dat het helemaal niet zo geweldig was. Albon maakte naast Max Verstappen zijn Red Bull-debuut tijdens de Belgische Grand Prix van afgelopen zondag, en racete vanaf de zeventiende plek op de grid naar vijfde plaats toen hij de zwart-wit geblokte vlag passeerde. Maar hij was niet de enige coureur met een door een Honda-aangedreven F1-auto, die afgelopen zondag een flinke opmars door het veld wist te realiseren. Kvyat startte als negentiende en eindigde als zevende. Hij deed dit met een Toro Rosso, waarvan alom wordt aangenomen dat het een mindere auto is dan de Red Bull.

Daniil Kvyat Toro Rosso kritische blik

Rondenlang achter Kvyat
Gevraagd naar het Red Bull-debuut van zijn voormalige Toro Rosso-teamgenoot, gaf Kvyat toe dat het niet zo goed was. Aan planet.f1 vertelde hij: "Ik weet niet waarom je het zo'n goede start noemt? Hij bleef 36 ronden achter me rijden, in een Red Bull-auto! En bovendien begon hij aan de race voor mij. Ik weet het niet, misschien zal hij het in de toekomst beter doen."

Een Toro Rosso voor een Red Bull?
De Russische coureur zegt dat hij zich nu pas echt bewust is van de vooruitgang van Albon, aangezien hij tijdens de Grand Prix op Spa racete tegen de Thais-Britse racer. "Normaal gesproken kan het me niet schelen, maar ik moest wel, omdat we de hele race in Spa in een onderling gevecht waren gewikkeld", zei hij. ďAls hij bij Toro Rosso was gebleven, zou het een geweldige race voor hem zijn geweest, maar hij reed nu voor Red Bull. Misschien was het het maximum dat de auto die dag kon bereiken, maar het feit dat we vochten en ik een Red Bull-auto achter mij hield voor het grootste deel van de race in Spa, betekende voor mij een heel bevredigende race."

Red Bull moet de teamgenoot van Max Verstappen voor het seizoen 2020 nog aankondigen, waarbij Albon, Kvyat en ook Pierre Gasly allemaal in de race zijn voor het tweede Red Bull-stoeltje.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS