Formule 1

Daniil Kvyat onder de indruk van Honda: "Ze blijven zich continu verbeteren"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 19:02 • Print artikel

Daniil Kvyat kwam eerder uit voor Red Bull en Toro Rosso, maar afgelopen jaar was het eerste jaar van de Rus met een Honda-motor. En de coureur is onder de indruk van de Japanse krachtbron en het werk dat de fabrikant verzet om aan te haken bij de concurrenten van Mercedes en Ferrari. "Honda is erg gemotiveerd om het allerbeste product te ontwikkelen", zegt Kvyat in een interview met Motorsport.com.

Daniil Kvyat


Honda kon in het eerste jaar met Red Bull drie zeges noteren via Max Verstappen, maar de derde plaats van Kvyat in Duitsland en de tweede plaats van Pierre Gasly in BraziliŽ waren mogelijk nog indrukwekkender. Twee podiumplaatsen voor Toro Rosso is ongekend. "Laten we afwachten of we komend jaar het gat naar de top compleet kunnen dichten. Het verschil is al heel klein geworden."

Kvyat kende in 2019 wisselende zaterdagen in zijn Toro Rosso/Honda. Het ene weekend reed hij een super kwalificatie, maar soms lag hij er vroegtijdig uit en bleef hij ver verwijderd van Q3. "Dat zal beter moeten in 2020, maar Honda is goed op weg om dat voor elkaar te krijgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS