Formule 1

Daniel Ricciardo wil zich niet voor de lange termijn aan Renault vastleggen: "Voor nu is het antwoord nee, geen vertrouwen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 17:29 • Print artikel

Mocht Sebastian Vettel vertrekken bij Ferrari, dan ontkent Daniel Ricciardo dat hij in 2020 overstapt naar het team uit Maranello. Maar…, de Australiër wil zich ook niet voor de lange termijn aan zijn huidige team Renault verbinden. De Aussie laat de deur open om in 2021 een vrij man te zijn.

Daniel Ricciardo Renault F1
“Voor nu is het antwoord nee, niet om dat ik geen vertrouwen in Renault heb”, zegt de coureur in gesprek met Corriere della Sera. “Ik wil de tweede helft van het seizoen afwachten. Ik zie nu toch echt enige positieve signalen. Ik wil dat het Renault-team de strijd aangaat met McLaren voor de vierde plek bij de constructeurs.” Overigens gelooft de goedlachse coureur niet dat Vettel in 2018 zijn komst naar Ferrari heeft geblokkeerd. De Australiër gelooft niet dat een coureur zoveel macht binnen een team kan hebben.

“Ik heb geen antwoord op deze vraag”, reageert de voormalig teamgenoot van Max Verstappen. “Maar als ik het op mijzelf betrek, zeg ik dat het vrijwel onmogelijk is. Ik weiger te denken dat een team van dit niveau, beïnvloed wordt door één coureur.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS