Formule 1

Daniel Ricciardo werd het meeste verrast, ook Max Verstappen had een uitstapje: "Slechte bocht om wind mee te hebben"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 mei 2018 07:58 • Print artikel

De eerste twee trainingssessies op het Circuit de Catalunya-Barcelona, stonden in het teken van de windvlagen. Soms scheelde het wel 10 kilometer per uur qua windsnelheid. Zeker in de ochtendsessie zagen de fans menig coureur van de baan schieten. Voor Aston Martin Red Bull Racing was het ook raak voor Daniel Ricciardo. Bij bocht 4 werd hij volgens zijn eigen mening verrast door de wind en belandde zo in de muur.

Formule 1 2018 Daniel Ricciardo


"Het is een slechte bocht om wind mee te hebben, dat maakt het lastig", zei de Australiër tegen de pers tijdens het mediamoment."Ik was er door verrast. Helaas was de mijne duur genoeg om het laatste uur van die sessie te missen."

De tweede sessie was beter voor de 'Bulls' met P2 achter Lewis Hamilton doe de snelste tijd reed, teamgenoot Max Verstappen noteerde de derde snelste tijd. Hoewel tevreden was Ricciardo toch niet helemaal te spreken over de banden: "We kregen de supersoft niet echt aan het werk", zei Ricciardo. "Bij de voorbanden lijkt het alsof er niets goed werkt onder deze omstandigheden. Met meer brandstof was het beter. Toen hebben we de soft banden gemonteerd en ging het beter."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS