Formule 1

Daniel Ricciardo weet waar Max Verstappen en hij moeten verbeteren: "Om een kans te maken moeten we..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 december 2017 20:22 • Print artikel

In het Formule 1 seizoen 2018 kan Red Bull Racing zich niet weer een haperende start permitteren, volgens Daniel Ricciardo. Het team uit Milton Keynes kende een slecht begin van het seizoen 2017. Problemen met de prestatie en betrouwbaarheid zorgden er voor dat Red Bull-coureurs Ricciardo en Max Verstappen al snel hun kansen op de wereldkampioenschappen bij rijders en constructeurs zag verdwijnen. Het team herpakte zich gedurende het seizoen. Ricciardo won in Azerbeidzjan en Max Verstappen in Maleisië en Mexico.

Formule 1 2017 Red Bull


"Wat we volgend jaar moeten doen om een kans te maken, is dat we het seizoen sterker beginnen," benadrukte Ricciardo tijdens een media-event in Baku afgelopen week. "Dat is waar we ons momentum verloren dit jaar. Aan het begin van het seizoen zaten we te ver achter Mercedes en Ferrari. We hebben veel vooruitgang geboekt, wat erg goed was, dus we moeten het momentum continueren."

Het contract van Ricciardo loopt af aan het einde van het jaar. Of hij bij Red Bull blijft of niet, kan afhangen van hoe het team gaat presteren aan het begin van 2018. De strijd tussen de Bulls en hun rivalen blijft een grote uitdaging. "Helaas was Mercedes erg sterk de laatste vier jaar," concludeerde de Australiër. "Ze zijn het team om te verslaan. We dachten dat we dit jaar kans hadden om ze echt uit te dagen, maar het was niet genoeg om voor de titel te gaan. Uiteindelijk werden ik en Max vijfde en zesde in het kampioenschap. We kwamen niet eens in de buurt, daar waar we wilden zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS