Formule 1

Daniel Ricciardo: "We moeten accepteren dat McLaren ons voorbij is..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 november 2019 16:12 • Print artikel

AUSTIN - Renault is in de loop van het jaar geleidelijk aan voorbijgestreefd door zijn motorklant McLaren. De Britse renstal ligt op koers om de Fransen te verslaan in de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Daniel Ricciardo Renault Grand Prix Verenigde Staten


"Het is duidelijk dat ze dit jaar een doelwit voor ons zijn geweest, maar nu we aan het eind van het jaar zitten, denk ik dat we moeten accepteren dat ze dit jaar beter zijn geweest dan wij en dat ze dit jaar vaker wel dan niet sneller zijn dan wij," zei Renault-coureur Daniel Ricciardo.

Het rijdersduo van McLaren eiste de vierde startrij op voor de race van vandaag. Ricciardo zal achter hen beginnen op de negende plaats. Hij was bijna zestiende seconde langzamer dan de snelste McLaren.

"Het is zoals het is", zei hij. "Om erover teleurgesteld te zijn dat ze nu vooraan staan, heeft niet echt veel zin, want ik denk dat we moeten accepteren dat ze op dit moment vooraan staan."

"Ik zeg natuurlijk niet dat we de komende races zullen opgeven. Maar vooruitkijkend naar volgend jaar, kunnen we hopelijk dichterbij komen. Ze hebben winst gemaakt aan de voorkant van het veld, dus in het ideale geval maken wij ook winst aan de voorkant, in plaats van dat ze terugvallen en we op die manier dichter bij McLaren komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS