Formule 1

Daniel Ricciardo: “Wanneer ik mijzelf opgebrand heb, denk ik dat ik er uit wil stappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2020 11:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft in de Formule 1 nog een contract tot het einde van 2020 bij Renault. De coureur wil na dit jaar graag verder, maar denkt ook wel na over een leven na de hoogste klasse van de autosport. De Australiër ziet zichzelf dan totaal iets anders gaan doen en wil ook daar succesvol in zijn.

null

“Wanneer ik mijzelf opgebrand heb in het racen, denk ik dat ik er uit wil stappen”, zei Ricciardo tegen The Checkered Flag. “Een ander iets is, dat ik altijd vele, andere interesses had, toen ik opgroeide. Ik hou van racen, maar ik groeide ook op met het beoefenen van andere sporten. Het zou een mooie stap na het racen zijn, nadat ik alles erin gestoken heb. Ik kan dan het hoofdstuk sluiten en denken: ‘Gaaf, dat deel van mijn leven is afgerond’. Dus we gaan zien wat er gaat gebeuren.”

“Maar meer dan dat, ik heb zeker een interesse om iets anders te gaan doen, of dat nu in de fashion of muziek is. Ik weet het echt nog niet. Ik zie mijzelf niet mijn hele leven aan deze sport verbonden zijn. Het is zeker dat autoracen al mijn hele leven mijn passie geweest is, maar ik hou er ook van om in iets anders succesvol te zijn dan raceauto’s.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS