Formule 1

Daniel Ricciardo volgepompt met adrenaline: "Het circuit is gestoord! Risico en beloning het beste!"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2018 07:37 • Print artikel

Red Bull Racing F1-coureur Daniel Ricciardo, die de overwinning in Monaco in zijn zak had, maar de Grand Prix in 2016 verloor door een fout tijdens zijn pitstop, zegt dat de snelheid van zijn auto in de langzamere bochten van Barcelona een mooie oefening was voor Monaco. "Het bemoedigende van Barcelona is dat we snel waren in de derde sector en dat komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van Monaco, dus hopelijk laat dat zien wat we kunnen doen komend weekend", zei de goedlachse Australiër, die vervolgde: "Hopelijk krijg ik ook wat verlossing."

Daniel Ricciardo

Ondanks zijn eerdere teleurstelling in het prinsdom, blijft de race de favoriet van het kampioenschap van de 28-jarige coureur. "Monaco creëert de meeste adrenaline en opwinding, het circuit is gestoord", zei hij. "Het is gek om te denken dat we door de nauwe straten zo dicht bij de muren racen als wij. Ik hou gewoon van de hele sfeer, er heerst een enorme intensiteit en het risico en de beloning zijn de beste van het jaar. De bochten 12, 13 en 14 zijn het meest opwindend", voegde hij eraan toe.

Ricciardio staat momenteel op de vijfde plaats in het rijderkampioenschap, terwijl Red Bull derde is in het constructeursklassement, achter Mercedes en Ferrari.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS