Formule 1

Daniel Ricciardo vertelt wat wij nog niet wisten van Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 19:09 • Print artikel

In zijn laatste column voor Red Bull onthult Daniel Ricciardo iets wat we nog niet wisten over Max Verstappen. De goedlachse Australiër verklapt daarbij iets over het ritueel van zijn Nederlandse teamgenoot op zondagochtend voor de race.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


“Max… Dit is eigenlijk behoorlijk grappig”, zegt de Formule 1-coureur in zijn column. “In de strategische besprekingen op zondag zit hij met zijn hoofd omlaag richting de tafel. Als je niet beter weet, zou je zweren dat hij slaapt! Je weet honderd procent zeker dat hij alles in zich opneemt en naar alles luistert, het lijkt er slechts op dat hij dat niet doet.”

Ook over zijn voormalig Sebastian Vettel doet Ricciardo een boekje open. “Hij is superachterdochtig. Hij heeft een geluksamulet die hij in zijn overall of in zijn schoenen draagt. Ik kan het me niet meer helemaal herinneren”, aldus de Red Bull-coureur.

Als de coureur niet in de Formule 1 actief was geweest, had hij graag gezien dat tennis zijn expertise had. “Ik heb altijd genoten van het een-tegen-een en er is geen gezeik als je het hebt over wie nu echt de beste is. Je kunt de schuld niet geven aan je racket, schoenen. Ik hou ervan dat er een groot speelveld is in vergelijking met de ruimte die de spelers erop innemen. Er is geen helm of bescherming, elke gezichtsuitdrukking kunnen de toeschouwers zien. Het is ongelofelijk om zoveel talent te hebben om onder die druk te kunnen leveren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS