Formule 1

Daniel Ricciardo verrast: "Er hangt veel transfernieuws in de lucht, dus er is veel mogelijk"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 08:08 • Print artikel

Vanwege de intrede van de nieuwe reglementen in 2021 lopen aan het einde van dit jaar veel contracten af. Maar door het coronavirus heeft de Formule 1 besloten de nieuwe regels een jaar door te schuiven. Komend jaar moeten de teams met hetzelfde chassis als dit jaar rijden. Een van de coureurs waarvan het contract afloopt is Daniel Ricciardo, maar de Australische F1-piloot van Renault verwacht dat de recente beslissing geen invloed heeft op de rijdersmarkt.

Daniel Ricciardo


Volgens Ricciardo gaat het Silly Season zeker op gang komen en zal hij geen genoegen nemen met een 1-jarig contract om op de nieuwe regels te wachten. "Alles ligt een beetje op zijn gat nu, dus het is moeilijk om te voorspellen, maar ik verwacht dat coureurs en teams hun beslissing niet af laten hangen van het opschuiven van de regels met een jaar", aldus Ricciardo tegen The Age.

"Ik kan het me niet voorstellen dat iemand een 1-jarig contract gaat tekenen om voor 2022 een vrij man te zijn. Daar hangen veel risico's aan. Of je moet in een unieke situatie zitten, maar een 1-jarig contract is verre van ideaal. Ik verwacht dat iedereen langdurige contracten gaat ondertekenen."

Ricciardo geeft toe dat de beslissing om de regels op te schuiven hem wel verrast heeft. "Mijn eerste gedachten was inderdaad dat ik verrast was. Ik zal nu wat beter na moeten gaan denken over wat ik wil. Er hangt veel transfernieuws in de lucht, dus er is veel mogelijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS