Formule 1

Daniel Ricciardo verrast door besluit van Haas om Grosjean te houden: "Tennissen met een pingpongracket"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2019 17:00 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij één van de mensen is die 'verrast' is door het besluit van Haas om Romain Grosjean in 2020 te houden. De F1-paddock had verwacht dat het Amerikaanse team de Fransman zou laten vallen en hem zou vervangen door Ricardo’s huidige Renault-teamgenoot Nico Hülkenberg.

Romain Grosjean Haas F1

Tijd voor iets anders?
"Ik hoorde pas een paar dagen geleden dat hij in de Formule E zou gaan deelnemen", vertelde Ricciardo aan de Franse RMC Sport toen hem werd gevraagd commentaar te geven op het Grosjean-nieuws. “Ik dacht dat hij de Formule 1 zou verlaten, vooral omdat de laatste seizoenen voor hem op en neer gingen. Misschien was het tijd om iets anders te vinden. Dus ik was een beetje verrast, maar niet al te verrast. Als je de kans hebt om in de Formule 1 te blijven, is dat beter", voegde de Australiër eraan toe.

Tennissen met een pingpongracket
Inderdaad, temidden van de recente geruchten over Hülkenberg, geeft Grosjean toe dat hij rondkeek om in 2020 ergens anders te racen. “Ik heb sinds 2011 geen kampioenschap meer gewonnen", wordt hij geciteerd door de Franse Auto Hebdo. "En het was voor het laatst in 2013 dat ik een auto had die me naar het podium kon brengen. Soms voelt het als tennis spelen met een pingpongracket”, voegde Grosjean toe.

"Wil ik wel doorgaan?"
"Ik dacht 'Wil ik wel doorgaan terwijl het David en Goliath zijn?' Zou ik niet beter af zijn in een kleiner kampioenschap, maar waar ik kan vechten voor de overwinning? Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen. Maar het antwoord was: Ja, ik wil doorgaan in de Formule 1!", zei een blije Romain Grosjean.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS